fbpx

Financieel advies voor bedrijven

Financieel advies voor bedrijven is een vak apart. Het gaat namelijk altijd om groei en de cijfers zijn hét kloppend hart van jouw bedrijf. Als jij je cijfers goed begrijpt kun je moeiteloos winstkansen ontdekken en optimaal benutten. Als je deze cijfers goed kan lezen en interpreteren heb je goud in handen. Je moet alleen weten hoe je dat doet.

financieel advies voor bedrijven

‘Grip op je cijfers = grip op je droombusiness’

“Wat moet ik toch met al die cijfers?”

Je bent een ondernemer of CEO en je hebt een bedrijf met een fantastisch bedrijfsconcept. Qua motivatie, product en verkooptechnieken zit het allemaal wel goed, maar je bent toch wat minder zelfverzekerd als het gaat om het financiële gedeelte van ondernemerschap. En ja, in het begin kon je het nog allemaal wel overzien, maar je begint steeds vaker te denken: ‘Al die cijfers… Wat kan ik er nu mee?’.

Je zou graag willen weten waar jouw winstkansen liggen, op welke producten of diensten de meeste marge zit en hoeveel investeringsruimte je hebt. Herken jij je in deze omschrijving? Dan zijn wij een ideale match, want ik bied graag financieel strategisch advies voor bedrijven zoals jij die aan het runnen bent!

Wat kan financieel strategisch advies voor jouw bedrijf doen?

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van financieel advies voor bedrijven. Een aantal mogelijkheden waarmee The Money Mate jou kan helpen:

Financieel strategisch advies

1: Financieel Strategische adviessessie
Een financiële sparringpartner met verstand van zaken, omdat je als ondernemer altijd met een andere blik naar de cijfers van iemand anders kijkt dan naar de cijfers van jezelf. Elke ondernemer heeft last van blinde vlekken. In een adviessessie duiken we meteen de diepte in zodat jij van frustratie naar concreet actieplan gaat.

Financieel advies start-ups

2: Financiële transformatie
Wil jij echte financiële doorbraken en blijvend resultaat ervaren? Een sterk financieel fundament bouwen waar je voor altijd plezier van blijft houden? In mijn traject de financiële transformatie zoomen we in op alle financiële pijlers van jouw bedrijf voor een blijvende transformatie en razendsnelle en winstgevende groei.

Financieel advies Amsterdam

3: CFO for a day
Heb jij een bedrijf met <50 werknemers en een groeiende omzet? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk nog geen vaste CFO aangetrokken, maar wél de behoefte aan stevig, hands-on financieel advies en hulp. Door een CFO for a day in te schakelen kun jij je focussen op de strategische CEO taken van het ondernemerschap.

Wat anderen zeggen

GAUGE81

Marissa kwam bij ons binnen om een moment dan onze financiën ons boven het hoofd gegroeid waren. Ze heeft met enorm veel vakkennis, geduld en teamspirit onze hele financiën op orde gekregen. We zijn Marissa zeer dankbaar en hebben direct na het afronden van haar initiële opdracht besloten onze samenwerking te verlengen.
Ik heb haar leren kennen als een zeer harde werker met veel vakkennis, oog voor detail, uitstekende excel vaardigheden en volledig begrip van de verschillende accounting programma’s. Daarnaast is ze integer en kan zeer goed in een team werken. Ze begreep direct de problematiek en had snel een oplossing paraat – ook met onze interne systemen raakte ze zeer snel vertrouwd. Ze is volhoudend, bijt zich vast in de casus en geeft niet op tot er een oplossing is.
Marissa heeft onze financiën opgeschoond en inzichtelijk gemaakt. Met een duidelijke forecasting heeft ze rust geschept in onze bedrijfsvoering. Marissa is in korte tijd een waardevol onderdeel van ons team geworden en ik kan Marissa dan ook van harte aanraden.

Monika Silva – Gauge81

Kassl Editions

Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien.Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!

Charlotte Schreuder – KASSL Editions

Lessons in Harmony

Een strategische adviessessie met Marissa is een echte aanrader. Ik had een aantal specifieke vragen voor mijn onderneming. Doordat ik vooraf Marissa mijn vragen mocht sturen, konden we tijdens onze afspraak meteen de diepte in gaan en kreeg ik uitgebreid antwoord op deze vragen. Zelf had ik geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen, maar toch kreeg ik het niet helemaal helder. Doordat Marissa me stap voor stap de uitleg gaf die ik nodig had, werd het voor mij duidelijk en dat is waar ik op hoopte! Na onze afspraak ontving ik nog een aantal handige tools waarvan Marissa in onze afspraak zag dat er behoefte aan was. Het contact was prettig en de communicatie en uitleg duidelijk. Ze neemt echt de tijd voor je. Aanrader!”

– Maaike Fris, Lessons in Harmony

Mark

Ik heb de hulp van Marissa van The Money Mate ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. Samenwerken met Marissa heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!

Mark Schapelhouman

Twijfel je of financieel strategisch advies iets voor jouw bedrijf is? Daar kun je vanaf NU mee stoppen!

En dit is waarom:
‘Ik heb in het verleden ook een economische studie gedaan’, dat is iets wat ik veel hoor. En het is ook vaak de reden waarom CEO’s op een later moment de hulp inschakelen voor financieel strategisch advies voor het bedrijf. Dat is logisch, want je hebt het idee dat je alles zelf moet kunnen. Maar in de werkelijkheid is het een feit dat iedereen zijn of haar eigen expertise heeft.

Als CEO van je bedrijf moet je alle ballen hoog houden. En ook al heb je een economische studie gedaan, ik weet zeker dat jij als CEO wel meer aan je hoofd hebt dan de cijfers van jouw bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie, voor het zien van kansen in de markt en daarop inspelen en een team draaiende houden.

‘Het zijn mijn cijfers en ik vind het best spannend om iemand mee te laten kijken’. Begrijpelijk, maar je besteedt toch ook social media, teksten schrijven, website en dergelijke uit? Waarom dan geen hulp inschakelen voor het meest belangrijke fundament in je bedrijf? Want zonder sterk financieel fundament kun jij je droombedrijf niet realiseren.

Goed financieel advies voor bedrijven is dus letterlijk goud waard.

Ik ben Marissa, oprichtster van The Money Mate, en een groot cijferliefhebber. Al van jongs af aan was ik geboeid door cijfers en het ondernemerschap. Na een studie bedrijfseconomie, een post-master tot registeraccountant en 6 jaar ervaring op de Zuid-as werd het tijd om in het diepe te springen. Om jou te gaan helpen bij het financieel sterk laten groeien van jouw bedrijf en mijn eigen ondernemersdroom na te jaren. Het is mijn missie om jouw bedrijf financieel sterk groot te maken.

Ik ben er klaar voor. Jij ook?

Advies op financieel gebied

Benieuwd of The Money Mate jou kan helpen?

Voordat ik jouw bedrijf kan helpen met financieel strategisch advies zijn er een paar voorwaarden:

  1. Ik geloof ik jouw bedrijf en jouw bedrijf zit in de fase wat financieel advies kan gebruiken. Ook ik kan geen bedrijven zonder gedegen toekomstvisie verder helpen. Hetzelfde geldt als je eigenlijk meer op zoek bent naar fiscaal advies of jouw bedrijf een ander type coaching of hulp nodig heeft. Als mijn diensten niet aansluiten op de stappen die jouw bedrijf nodig heeft zal ik je wel zo goed mogelijk doorverwijzen.
  2. Wij zijn een match. Omdat we nauw gaan samenwerken is het belangrijk dat er van beide klanten een klik is.

Weten wat jouw bedrijf écht nodig heeft?

Neem direct contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens onze samenwerking altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen winstgevende beslissingen. Spreek ik je snel?