The Money Making Impact School

Winstgevend ondernemen met impact: grip op je cijfers, meer geld op de bank, rust in je hoofd en een volledige financiële transformatie van jouw business en mindset over geld verdienen.

Dit programma is voor ambitieuze ondernemers met een lopend bedrijf die klaar zijn om next-level te groeien naar meer winst, rust, financiële vrijheid en geld op de bankrekening.

In dit online programma, in combinatie met groepscoaching, wordt jouw financiële kennis vergroot (no worries – er is geen basiskennis vereist en wollige termen blijven achterwegen) en krijg je concrete stappenplannen en handvatten waar je heel je (ondernemers)leven wat aan hebt.

We gaan met jouw specifieke vraagstukken en uitdagingen aan de slag, sparren we met elkaar en houden elkaar accountable. Binnen no-time heb jij grip op je cijfers en creëren we de financiële vrijheid en rust die jij verdient.

Ja ik wil deelnemen aan The Money Making Impact School

Jij bent de baas over je business – maar ben je ook je financiën de baas?

Ben jij klaar voor financieel inzicht? Klaar voor de volgende stap?

Jouw bedrijf, jouw voorwaarden, jouw creatie, jouw klanten en jouw geweldige ideeën. Je bent meer dan trots op je bedrijf en terecht ook! Toch heb je een knagend gevoel over het financiële gedeelte van je bedrijf. Waarom is jouw bankrekening geen weerspiegeling van jouw torenhoge ambities?

Daarom heb ik voor jou dit traject ontwikkeld: samen gaan we voor meer grip op je cijfers en financiële vrijheid.

Je bent meer dan ambitieus, wil groots denken en altijd druk bezig. Project hier, ander project daar en je investeert graag in jezelf en in je bedrijf. Kortom, er komt geld in en er gaat geld uit.  Maar van die financiën wordt je niet warm, er zijn 1.000 andere dingen die leuker zijn en hoger op je prio lijst staan.

Toch wil jij graag goed geld verdienen en financiële vrijheid ervaren.

Je prijzen en je verdienmodel klinken allemaal wel goed, en kosten horen er nou ook eenmaal bij. Maar of je er echt een winstgevende groeiende onderneming mee kan opzetten? Dat durf je niet te zeggen. Jeetje, die geldzaken geven jou geen energie, jij werkt véél liever aan je business.

Stiekem weet jij ook wel dat je je er een keer goed in moet verdiepen om financieel inzicht voor jezelf te creëren.

En als dit niet het juiste moment is, wanneer dan wel?

groeiplan

Maar het kan ook anders! Stel je voor dat…

✅ Je inzicht hebt in je cijfers, zodat je zonder twijfel slimme financiële beslissingen maakt die passen bij jouw authentieke onderneming.

✅ Je voorgoed afscheid kunt nemen van geld en energieslurpende activiteiten die je helemaal niks opleveren;

✅ Een realistisch winstplan hebt om écht je doelen te behalen en te kunnen opschalen, zonder dat het je benauwd en blokkeert. Je weet hoe je schakelt als het net even anders loopt dan gepland.

Jij vol vertrouwen financiële keuzes maakt, omdat je weet aan welke knoppen je moet draaien voor meer winst en geld op je bankrekening.

✅ Je met volle overtuiging kunt zeggen dat je bedrijf financieel sterk is opgebouwd. Door financieel inzicht weet jij binnen no time wat de werkelijke (productie)kosten, marges, trends, winstkansen en winstlekken van jouw bedrijf zijn. Je speelt hier moeiteloos op in zodat jouw winst gaat stijgen

✅ Je prijzen hanteert waar jij achterstaat en die passen bij de huidige fase van jouw business; 

✅ Je elke dag weet hoe je er financieel voorstaat, zonder uren te zoeken naar het antwoord of te wachten op een onbeantwoorde mail van je boekhouder;

✅ Je kennis hebt over het onmisbare financiële gedeelte van ondernemen, zonder dat je buikpijn krijgt van het vakjargon;

✅ Je meer winst, geld op je bankrekening rust, vertrouwen, ondernemersgeluk en financiële vrijheid ervaart in jouw leven.

Samen gaan we voor blijvend resultaat

Na meer dan 10 jaar financiële studies, financiële functies bij grote corporates, ervaringen waarom bedrijven failliet gaan en welke ondernemers in no time doorstoten naar een stabiele winstgevende machine creëerde ik dé succesformule om doelgericht meer winst en geld op je bankrekening over te houden zonder dat je je missie verliest en je jouw bedrijf nog steeds volledig op jouw voorwaarden kan inrichten. 

Het is té zonde als je niet jouw volledige potentieel benut omdat je wegduikt voor de cijfers. Het is misschien nieuw en op eigen houtje lastig, maar samen is het makkelijker, leuker en ga je sneller. Samen

Samen blijven we in de actiemodus en kun jij sparren met financiële experts en de groep. Want af en toe heb jij gewoon een duwtje in de goede richting en ongekende en onvoorwaardelijke support nodig.

Ja ik wil deelnemen aan The Money Making Impact School

DSC04989-Edit

Wat gaat dit traject je bieden?

✅  Rust en focus. Je weet nu hoe je een winstplan maakt, hoeveel geld je moet reserveren voor de belasting of als buffer, hoeveel salaris je jezelf kan betalen, wat goede investeringen zijn, wanneer je moet uitbesteden, welke prijzen passen bij jouw aanbod en hoe je vol vertrouwen je prijzen aanpast. Geen twijfels meer!

✅  Financiële kennis en tools die jij jouw hele ondernemersleven nog kan gebruiken;

✅ Waar er binnen jouw business nog meer winst valt te behalen en hoe jij binnen no-time next level groei ervaart met je bedrijf en meer financiële vrijheid.

✅ Doortastende financiële experts voor al jouw financiële vragen en struggels. Een groep met gelijkgestemde ondernemers die jou 100% supporten en uplevelen.

✅ Meer winst, rust, financieel vertrouwen, geld op je bankrekening en salaris.

Dit krijg je niet

❌ Een standaard antwoord op de vraag hoeveel salaris je jezelf moet uitbetalen of welke prijzen je moet vragen. Jouw bedrijf is uniek en elke bedrijfsfase is anders. Ik geef je handvatten en tools zodat jij vol vertrouwen de keuzes maakt die passen bij jouw bedrijf en bedrijfsfase. Nu en in de toekomst.

❌  Een boekhoudcursus die je leert boekhouden of alle belastingregels uitlegt.

❌ Een standaard schema met de stappen die je moet volgen voor een 100K business. Die bestaat niet en in mijn beleving is financieel sterk ondernemen veel flexibeler en meer maatwerk. Ik leer je aan welke knoppen je kunt draaien en hoe je erachter komt wat voor jou en jouw business werkt.

Grip op je cijfers = grip op je droombusiness

DSC05033-Edit

Ik ben Marissa

Ik ben financieel expert en ga jou helpen om een winstgevende business te bouwen. Ja, ik ben dol op cijfers, geld verdienen en vooral op missie om jou ook een winstgevende business te gunnen. Eén van de grootste reden waarom bedrijven het niet redden, failliet gaan of nooit groter groeien is het gebrek aan financieel inzicht. Toen ik zelf begon met ondernemen vond ik het ook spannend. Zou het me lukken? Ik wist waar ik op moest letten en vanaf de eerste maand kon ik mezelf een meer dan fijn salaris uitkeren. Deze vrijheid is fantastisch en gun ik iedereen.

Ik geloof er zo enorm in dat een fantastisch creatief bedrijfsconcept het begin is, maar dat grip op je cijfers de sleutel is naar meer succes, impact en financiële vrijheid.

Het opbouwen van een winstgevend bedrijf kan je vergelijken met afvallen (of alle structurele veranderingen in het leven). Er is geen quick fix. Het is een combinatie van kennis, tools, houvast, support en een verandering van je hele kijk op cijfers.

Lees nog meer over Marissa

Wat krijg je concreet?

THE MONEY MAKING IMPACT SCHOOL

 • Onbeperkt toegang tot 10 online modules waarin ik je ALLES leer over financieel sterk ondernemen.
 • Werkboeken en opdrachten die zorgen voor reflectie én een actiemodus om doelgericht je financieel inzicht en winstgevendheid te vergroten.
 • 4 groeps masterminds (Q&A) waarbij ruimte is voor al jouw vragen.
 • 1 jaar toegang tot de academy en online community waarin je al je financiële vragen kan stellen en we met je meesparren en je supporten.
 • Samen met mij en een groep van fantastische andere ondernemers til je je bedrijf naar een hoger plan.
 • Een volledige financiële transformatie van je business.
 • Gegarandeerd meer winst, geld op je bankrekening, rust en financiële vrijheid.
 • Mijn persoonlijke feedback op jouw nulmeting, prijsbepaling en winstplan.
 • BONUS: Doelen dashboard in Excel of Google sheets.
 • BONUS 2: Winstplan en prognose template in Excel of Google sheets. 
 • BONUS 3: Templates en rekensheets om jouw kostprijzen, verkoopprijzen, pakketprijzen en uurtarief te berekenen.
 • BONUS 4: Unieke evaluatievragen voor elke fase in je business waar je heel je leven profijt van hebt. 
 • NÓG EEN EXTRA BONUS: expert masterclasses op het gebied van mindset, onderhandelen, pensioenopbouw en passief inkomen, een winstgevend merk bouwen door branding en winstgevend adverteren. 

Wat anderen zeggen

winstdoelstelling
winst percentages reactie
focus
Tessa de Vries
Sanne de Groot
Kirsten Timmermans
Wendy review
sophie van Felius
Larel bodenhorst Meyer
cursustip #1
startnuop testimonial

Wat anderen zeggen

Lessons in Harmony

Een strategische adviessessie met Marissa is een echte aanrader. Ik had een aantal specifieke vragen voor mijn onderneming. Doordat ik vooraf Marissa mijn vragen mocht sturen, konden we tijdens onze afspraak meteen de diepte in gaan en kreeg ik uitgebreid antwoord op deze vragen. Zelf had ik geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen, maar toch kreeg ik het niet helemaal helder. Doordat Marissa me stap voor stap de uitleg gaf die ik nodig had, werd het voor mij duidelijk en dat is waar ik op hoopte! Na onze afspraak ontving ik nog een aantal handige tools waarvan Marissa in onze afspraak zag dat er behoefte aan was. Het contact was prettig en de communicatie en uitleg duidelijk. Ze neemt echt de tijd voor je. Aanrader!”

– Maaike Fris, Lessons in Harmony

Sanne Terweij

Samenwerken met Marissa heeft me veel opgeleverd. Sowieso is haar energie aanstekelijk om weer meer met mijn financiën te gaan doen. De analyse die Marissa heeft gemaakt op mijn huidige cijfers was concreet en verhelderend. Een birds eye view op mijn tarieven en voorwaarden en even sparren met iemand van buiten mijn eigen branche was gaf overzicht en een kader. Ik heb nu meer duidelijk over de verdeling van mijn inkomsten, kan mijn boekhoudprogramma Yuki nog beter gebruiken, ga mezelf weer structureel loon uitbetalen en beter letten op de te verdienen marges. Deze sessie is een aanrader voor iedereen die meer doet dan alleen zijn/haar uren factureert en ook werk aanneemt voor een vaste aanneemsom.

Sanne Terweij – Insane productions

More than wrds

“Samenwerken met Marissa heeft mij zoveel meer inzicht gegeven in mijn administratie en de verschillende kosten die ik maak. Marissa kwam met tips en inzichten waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht. Met haar hulp kan ik het grootste deel van mijn boekhouding helemaal zelf doen! En stiekem vind ik het nog best leuk. De adviezen die Marissa geeft zijn heel waardevol. Voor mij zat de meeste waarde nog wel in het feit dat ze heel geduldig is en alles uitlegt op een manier die makkelijk te begrijpen is. Ze reageert super snel. Heel fijn als je net midden in je boekhouding bent gedoken en vastloopt.  Verder is de prijs-kwaliteit verhouding super. Aanrader!

Annick van der Peet, More Than Wrds

Als start van de strategische adviessessie heeft Marissa een waardevol en super overzichtelijke analyse gemaakt van mijn omzet en kosten. In deze weergave snapte ik de stijgende lijn in het winstpercentage. Ik kan een sessie dan ook aan elke ondernemer aanraden die nu geen 100% duidelijk beeld heeft over de financiën van zijn/haar bedrijf. Het was fijn dat alles duidelijk en zonder te veel vaktermen werd uitgelegd. In heldere taal waardoor ook mensen met weinig verstand van de financiële kant van het ondernemen het begrijpen. Mijn financiën zijn opeens een stuk leuker geworden en ik heb zin om met de tips mijn boekhoudsysteem optimaal te gaan inrichten.

Charlotte – Personaliseerjedonut.nl

Wat ga ik je leren in mijn online academy?

In 10 modules ontdek je de kracht van financieel sterk ondernemen

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens het traject altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening voor optimaal financieel inzicht. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen financieel sterke beslissingen om jouw bedrijf snel en winstgevend op te schalen. 

financieel sterk ondernemen

De inhoud van de modules

Module 1: De nulmeting

Als je tot hoge hoogtes wil vliegen, kun je niet alleen vooruitkijken, je checkt ook eerst wat er in je omgeving te zien is. Je kijkt ook even achteruit. Waar sta je nu, wat gaat er al goed en wat kan beter? Verder zoomen we in op jouw administratie. Jouw administratie is de basis om inzicht te krijgen en te kunnen sturen. Ik geef je tips hoe je deze op orde krijgt en inricht zodat je er echt wat aan hebt.

Module 2: Missie en financieel focus getal

Je moet helder hebben waar je met je bedrijf heen wilt, wat je doelen zijn en wat je wilt bereiken. We zoomen in op jouw grootste (business)dromen en beginnen vandaag om dit doelgericht te realiseren.

Module 3: Geld dat binnenkomt:

Zonder omzet heb je een hobby en geen business en als je wilt groeien heb je meer omzet nodig. Hoe bepaal je je prijs en prijs je jezelf in de markt? Hoe kun je een verdienmodel toevoegen of anders insteken zodat je kan opschalen en meer kan verdienen?

Module 4: Geld dat eruit gaat

Een bedrijf zonder uitgaven is een utopie. In deze module leer je alles over uitgaven en is opgedeeld in drie onderdelen. 

Onderdeel 1: De kosten.

Een belangrijk deel voor financieel inzicht is: hoe kun je de noodzakelijke kosten reduceren en wat zijn nou winstgevende kosten die je meer gaan opleveren? Hoe bepaal je strategisch waar je geld aan uit wil geven en reserveer je geld om te groeien en je huidige business te verbeteren. 

Onderdeel 2: Je salaris

 

Verder besteden we uitgebreid aandacht aan jezelf salaris uitbetalen. Hoe bepaal je je salaris, wat mag je jezelf uitkeren en betaal je hier belasting over?

Onderdeel 3: De belasting

Het laatste wat je wilt is lekker geld verdienen en aan het eind van het jaar bedenken dat enorm veel van dat (al uitgegeven geld) moet betalen aan de belastingdienst. Dat is een nachtmerrie. Dit is één van de aspecten waarom ik pleit voor financieel inzicht. Aan de hand van een makkelijk rekenmodel weet jij altijd hoeveel belasting je kan verwachten.

Module 5: Winstplan

Yes, het leukste werk gaat beginnen. We mixen alle ingrediënten van de eerste 5 modules tot een financieel winstplan voor 3 maanden. Je leert hoe je een plan zo opstelt dat het je dient dat het je houvast, structuur en richting geeft. Hoe het je creatief maakt en werkt als een versneller van het behalen van je doelen.

Module 6: De timing van geld

Hoe maak je keuzes als de lasten voor de baten uitgaan? Hoe kun je eerst inkopen en daarna pas verkopen zonder geldstress? Wat zijn slimme investeringen die uiteindelijk geld opleveren? Hoeveel buffer moet je reserveren voor onvoorziene omstandigheden? 

Module 7: Van 3-maanden plan naar dagelijkse acties

Van 3 maanden plan naar dagelijkse acties. We breken je winstgevende plan op in kleine stukjes zodat je vandaag kan beginnen om jouw doelen en dromen werkelijkheid te maken.

Module 8: Hoe ga je om met onvoorziene omstandigheden?

Aanpassingsvermogen onder wisselende omstandigheden, creatief vermogen voor snelle oplossingen in nieuwe situaties en snel kunnen schakelen bij onverwachte veranderingen zijn onmisbare competenties voor winstgevende en snelgroeiende ondernemers.  Ik geef je alle handvatten om met onvoorziene omstandigheden om te gaan en welke acties je moet nemen als de werkelijkheid anders uitpakt dan je planning.

Module 9: Combineer een plan met de juiste mindset en onderhandelskills

Een financieel fundament en plan is de basis. Het creëren van echt onweerstaanbaar next level succes is een combinatie van strategie en mindset. We creëren een succes mindset en gaan ervoor zorgen dat je vol vertrouwen durft te vragen wat je waard bent. Naast het stukje mindset, geef ik je eenvoudige tools mee die je gaan helpen in onderhandelingen. Alles voor financieel succes.

Module 10: Evalueren, reflecteren en bijsturen

Save the best for last. Ik geloof er 100% in dat deze module gaat zorgen voor een blijvende transformatie waar je ALTIJD op kan terugvallen. Je moet continu evalueren, reflecteren en bijsturen. Wat werkt wel voor jou en wat niet? Er komen altijd weer nieuwe vraagstukken op je pad die je wil analyseren en over wil sparren. Om echt een financiële master te worden moet je het in je systeem gaan opnemen. In deze module krijg je de handvatten om keer of peer zelf te evalueren en de voor en tegens af te wegen bij het maken van een financiële beslissing. 

Meest gestelde vragen

Ik verkoop een fysiek product online of in een winkel, ben ik wel geschikt voor The Money Mate?

Absoluut! Juist dan is het super geschikt voor je. Als je inkoopt en te maken hebt met voorraadbeheer is er nóg meer data om te analyseren en winstkansen te ontdekken en te gaan benutten.

Ik ben pas nét begonnen met ondernemen, kan ik bij jou terecht?

Natuurlijk! Ik help je graag bij het bouwen van een sterke financiële fundering voor jouw bedrijf. Een goed begin is hetzelfde werk. Ik geef je tools en handvatten waar je hele (financiële) ondernemersleven plezier van gaat hebben. Voor een vliegende start of voor het groeien naar het volgende niveau. Cijfers zijn er in elke bedrijfsfase.

Werk je volgens de profit first-methode?

Het allerbeste aan de Profit First-methode vind ik dat je leert dat je winst en salaris moet nemen uit je bedrijf. Het is een  fijne en begrijpelijke werkwijze. Profit First gaat vooral over het verdelen van jouw inkomsten over verschillende potjes (kosten, salaris, belasting, winst). In de online training besteed ik aandacht aan Profit First en leer ik hoe je het implementeert. Mijn methode en strategie gaat nóg een stapje verder. Door het optimaal benutten van de kansen binnen jouw bedrijf verlagen we de kosten en verhogen we de inkomsten zodat er ook meer is te verdelen over de verschillende rekeningen.

Ben je ook een businesscoach?

Nee, ik richt me vooral op de financiële situatie van ondernemers en identificeer aan jouw cijfers winstkansen. De meeste businesscoaches focussen zich meer op de inhoud van het product, de marketing en de sales. Dit programma is daarom ook mogelijk in combinatie met een ander traject bij een businesscoach. Ik spar graag een keer met jouw businesscoach, omdat ik geloof in de kracht van de combinatie.

Kan ik ook deelnemen als ik in België woon?

Jazeker. Het programma richt zich voornamelijk op het verkrijgen van financieel inzicht, actieplannen maken en het maken van winstgevende keuzes. Grip op je cijfers is universeel en niet anders in België dan in Nederland. De module over BTW of belastingen kun je overslaan of ik help je met de Belgische belastingtarieven.

Kan ik de investering aftrekken als bedrijfskosten?

Jazeker, de kosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en je kunt de BTW terugvragen.

Is The Money Making Impact School ook voor starters?

Jazeker. Want hoe kun je nou investeren in een website, een logo en voorraad als je niet eens weet wat de prijs van je producten moet zijn en hoe je geld gaat verdienen?

In welk opzicht is The Money Mate anders dan een boekhouder?

Een boekhouder verwerkt de administratie en (soms) de belastingaangiften. Ik richt me vooral op financieel strategisch advies. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van financiële doelstelling en concretere stappenplannen om die doelen te behalen.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk is mijn administratie een grote rommel. Kan ik deelnemen aan je programma?

Allereerst: het is heel goed dat je hier eerlijk over bent. Hoe eerlijker, hoe beter. En geloof me, je bent niet de eerste die het heeft laten verslonzen en vast ook niet de ergste. In het online programma leer ik je vooral anders kijken naar je cijfers en slimme financiële keuzes maken. Voor optimaal inzicht is een administratie die up-to-date is wel handig. Ik adviseer je in een passende boekhouder en geef je tips voor handige boekhoudprogramma’s zodat je het zelf snel weer op de rit krijgt. 

Mijn vraag staat er niet tussen

Heb je andere vragen? Stuur dan gerust een mail naar info@themoneymate.nl. Wellicht wil je graag deelnemen aan een van mijn programma’s, maar zou je eerst graag even met mij willen afstemmen of dit echt het programma voor jou is? Dan wil ik je graag uitnodigen voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of wij een match zijn. Plan via deze link een call in.

Ja dit voelt goed!

Ik ben er klaar een financieel sterke en winstgevende business die mij meer dan gelukkig maakt!

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens het traject altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen financieel sterke beslissingen om jouw bedrijf snel en winstgevend op te schalen.