Financieel plan

Zonder financieel plan geen succes

Jij bent een fantastische ondernemer met grote plannen. In je hoofd zie je het al helemaal voor je, dus het uitschrijven van je productaanbod kun je als geen ander. Bovendien ben jij zelf helemaal overtuigd dat jouw product of dienst een gat in de markt is. Maar waar begin je met het opstellen van een financieel plan?

Je begint met wat bedragen in een Excel te zetten. Maar eerlijk: stiekem heb je geen idee of de bedragen hout snijden. Of je dit een financieel plan kunt noemen, want je weet niet of het volledig en consistent is en alles goed is doorgerekend.

Bovendien ga jij wel investeerders nodig hebben, maar hoe kun je dat het beste aanpakken in een financieel plan? Investeerders zijn dol op het denken in scenario’s. Terecht ook, want niet alles is 100% te voorspellen. Maar scenario’s goed doorvoeren in je plan? Daar heb jij helemaal geen tijd of financiële kennis voor. Je wilt deze tijd natuurlijk liever besteden aan de dingen waar jij goed in bent!

Financieel plan laten maken

“By failing to prepare, you are preparing to fail.”

― Benjamin Franklin, Founding Father of the United States

De show stelen met jouw financieel plan

Wil je een stevig financieel plan neerzetten waarmee je écht beslagen ten ijs komt bij elke investeerder en, nog belangrijker, zelf met 100% overtuiging kunt zeggen dat jouw financieel plan meer dan solide is?

Of het nou een eerste kredietaanvraag is of een volgende investeringsronde jij wil een financieel plan dat je zelfvertrouwen, rust en succes brengt. De oplossing ligt binnen handbereik.

Stel je eens voor dat…

 • Je met volle overtuiging kunt zeggen dat jouw financieel plan staat als een huis;
 • Jouw financieel plan meerdere scenario’s bevat en weet wat er zal gebeuren als je aan de knoppen draait;
 • Je plan wordt gechallenged door een onafhankelijk financieel expert met een grote ondernemerspassie, zodat je de ‘ik ben blij dat ik het nu weet’-inzichten krijgt vóórdat je bij de investeerder aan tafel zit;
 • Investeerders omver worden geblazen door jouw onderneming en financieel plan, waardoor de slagingskans voor het ophalen van extern groeikapitaal wordt vergroot;
 • Je in minder tijd, meer resultaat bereikt. In no time staat jouw financieel plan als een huis en kun je doorpakken;
 • Jouw financieel plan meteen een duidelijk gefocust actieplan is om jouw ondernemersdroom werkelijkheid te maken.

Het inschakelen van The Money Mate voor jouw financiële plan is voor jou als:

 • Jij jezelf en jouw bedrijf serieus neemt en echt succes wilt;
 • Je behoefte hebt aan financieel advies van een financieel expert. Of het nu gevraagd of ongevraagd advies is, je staat hiervoor open;
 • Je zelf aan het roer wilt blijven staan van jouw bedrijf. Jouw bedrijf = jouw plan.
 • Jij wilt weten hoe het financieel plan is opgebouwd, hoe je aan de knoppen kunt draaien en wat voor effect dat heeft;
 • Je niet bang bent om een flinke investering op te halen en echt te gaan groeien;
Financieel plan laten opstellen

Wat anderen zeggen

Lisanne Vaalburg

Voor de oprichting van een specialistische zorginstelling kwam natuurlijk ook het financieringsvraagstuk om de hoek kijken. Voor de financiering van de bank hadden we verschillende begrotingsstukken nodig. Marissa heeft voor ons, op maat gemaakte, templates gemaakt en persoonlijk geholpen met het opstellen ervan. Hierdoor wisten we exact wat erin moest en konden we later, toen we beter inzicht hadden in de werkelijke kosten, het ook weer zelf aanpassen. Hierdoor hadden we EN zelf inzicht en begrip hoe het werkte EN wisten we dat het goed gebeurde door iemand met kennis van zaken EN hebben we aanzienlijk bespaard als dat we het door een groot accountantskantoor zouden laten opstellen. Marissa communiceert super fijn, snel, duidelijk en komt het op locatie uitleggen. Ik zou samenwerken met Marissa aan iedereen aanraden.

Lisanne Vaalburg – Oprichtster Prinses Beatrix Kliniek

Kassl Editions

Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien.Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!

Charlotte Schreuder – KASSL Editions

Everyday essentials

Marissa heeft mij, met succes, geholpen met het financiële plan voor de aanvraag van een krediet. De piekmomenten in mijn business liggen en als startende ondernemer had ik nog niet juiste budget om zelf een grote voorraad aan te leggen. Het aanvragen van een financiering was een logische stap. Ik ben geen ster met cijfers, en ik had ook echt geen idee waar ik moest beginnen. Marissa heeft, aan de hand van een uitgebreide intake en vragenlijst, een financieel plan voor mij opgesteld. Wat was dit een opluchting zeg. Het scheelde mij een hele hoop tijd en hoofdpijn, en wat helemaal leuk was dat ik nu eindelijk mijn plannen ook echt op papier zag. Kijk in mijn hoofd zag het er allemaal leuk uit, maar toen ik mijn ideeën ook daadwerkelijk op papier zag werd het ineens “echt”. Het gesprek met de financiering maatschappij was daarna een makkie, en dankzij het duidelijke financiële plan heb ik nu een goeie houvast en een duidelijk doel voor de toekomst van mijn bedrijf. Naast het financiële plan kwam Marissa met super leuke ideeën om mijn producten nog beter op de markt te brengen. Ik kan dan ook niets anders dan Marissa aanraden aan iedereen die graag wilt groeien met zijn of haar bedrijf.

Bastian Knoop – Everyday Essentials

CHEFSTBL

Marissa heeft ons vanaf de start van ons bedrijf geholpen met het creëren van financiële plannen. Deze plannen hebben er onder andere toe geleid dat we onze eerste financieringen hebben opgehaald.

Kim van der Zande- CHEFSTBL

De zes stappen naar succes

Stap 1: Verwachtingen managen en grote lijnen uitzetten

De financiële informatie die al beschikbaar is en een uitgebreide vragenlijst zorgen de basis om vanuit de starten. Dit bespreken we in een (online) meeting. Na deze meeting hebben we:

 • De bedrijfssituatie en de verschillende omzet en kosten scenario’s in kaart gebracht;
 • Het resultaat en de verschillende onderdelen van het plan (bijvoorbeeld liquiditeitsbegroting, investeringsbegroting, exploitatiebegroting, meerjarenplan etc.) helder;
 • Tussentijdse deadlines worden vastgesteld zodat we weten waar we aan toe zijn.

Gemiddeld is de doorlooptijd van het opstellen van het financiële plan 2-4 weken. Wanneer er eerder een deadline is, voor bijvoorbeeld een investeerder, is dit bespreekbaar.

Stap 2: Data verzamelen

Omzetcijfers, kostencijfers en aannames die ‘zomaar uit de lucht vallen’ willen we niet. Als resultaat van stap 1 hebben we nog extra data, zoals resultaten uit het verleden, offertes en marktonderzoek, nodig om mee te nemen in het model. 

Stap 3: Het model maken

Op basis van stap 1 en stap 2 gaan wij aan de slag met het maken van het model. 

Stap 4: Het model testen

Jij bent en blijft de CEO van het bedrijf. Je mag het model testen en reviewen. In een (online) meeting worden de feedbackpunten besproken.

Stap 5: Finale oplevering model

De feedbackpunten worden doorgevoerd in het finale model. Bij oplevering wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het model gebruikt, aan welke knoppen je kunt draaien en aanpast wanneer nodig. 

Stap 6: Hoe nu verder?

Een goed financieel plan is pas het fundament. Daarna moet er worden gebouwd. Mogelijke verdere stappen zijn het koppelen van het financieel model in aan je boekhoudsysteem zodat je beter kan sturen op winstkansen, winstlekken en nog harder kan groeien of een maandelijks adviesabonnement.   

Maak kennis met Marissa

Ik help ondernemers financieel sterk te ondernemen, omdat succesvol ondernemen en cijfers nou eenmaal onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Het is mijn passie om jou inzicht geven te geven in je cijfers en je cijfers voor je te laten werken. Dat alles op een snelle en simpele manier zonder vakjargon of stoffige boekhoudkantoren, maar met de beste kwaliteit. Leer Marissa hier wat beter kennen.

Hulp bij financieel plan

Ja maar… Ik kan toch zelf ook een financieel plan maken?

Dat kan. Maar hoe vaak kun je bij dezelfde financierder komen aankloppen? Verspil geen kansen maar neem je bedrijf serieus. Als ik na het aanhoren van jouw plan niet het gevoel heb dat ik degene ben die jou kan helpen, dan gaan we ook niet aan de slag. Tijdens onze samenwerking kun je altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening.

Weten wat jouw bedrijf écht nodig heeft?

Neem direct contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis

Is jouw bedrijf klaar voor een sterk financieel plan om je doelen te behalen? Ga voor gegarandeerd succes en schakel de hulp in van een financieel expert.

Spreek ik je snel?