Van Penniemaat tot registeraccountant

Over Marissa Bonants

Hoewel ik gék ben op cijfers, begrijp ik dat jouw liefde voor financiën minder groot is. Maar wie ben ik om jou te vertellen wat je allemaal met cijfers kunt en waarom het zo belangrijk is?

Ik ben Marissa Bonants, 29 jaar en woon in Amsterdam. Ik houd van hardlopen, wielrennen, dineren met vriendinnen, reizen, nieuwe plaatsen ontdekken, de kleur geel en cijfers. Best een ‘normaal’ rijtje dus. Of nou ja, behalve de cijfers dan misschien. Dit klinkt misschien overdreven, maar het is écht zo. Als klein meisje speelde ik uren met mijn Postbank Penniemaat, waarin ik alle verkopen van mijn zelfgemaakte winkeltje bijhield. Later was ik altijd degene die de pot bijhield tijdens het uitgaan.

Niet zo gek dus, dat ik koos voor een studie bedrijfseconomie, een masterdiploma behaalde in accounting, mijn post-master tot registeraccountant volbracht en carrière maakte als registeraccountant op de Zuidas.

Ondernemen is me met de paplepel in gegoten. Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Mijn vader leerde me dat cijfers en cash het kloppende hart is van het bedrijf. Als CEO van een succesvol bedrijf wilde hij elke maandag weten hoe het ervoor stond. Hoe de werknemers zich voelden, maar ook hoe het bedrijf nou écht draaide. En dat vertellen de cijfers.

Cijfers liegen nooit.

Impact maken met cijfers

Het leek voor mij dus zo logisch. Grip op je cijfers en altijd weten hoe je ervoor staat is 1-op-1 verbonden aan het ondernemerschap. Slim investeren en persoonlijk leiderschap nemen als blijkt dat investeringen niets opleveren (laten we het leergeld noemen) en je ze moet schrappen. Keuzes maken qua verdienmodellen en het prijzen van je producten zodat je een droombusiness kan bouwen.

Maar was dit echt zo logisch voor iedereen? In mijn loondienstjaren werkte ik voor veel grote namen zoals Manpower, AFC Ajax, Heineken & Vrumona, G-star, Yakult en meer.

Ik ‘ontdekte’ een verband. Elke keer weer werd bevestigd dat als bedrijven grip hadden op hun cijfers en een financieel strategisch plan er meer winst overbleef en ze nog verder konden groeien. Na een tijdje begon het te knagen. Ik wilde meer impact maken en meer bedrijven leren om financieel sterk te ondernemen. Met die drijfveer startte ik mijn eigen bedrijf. En nu help ik ondernemers en bedrijven om financieel gezonde keuzes te maken. Zodat bedrijven niet failliet gaan, winstgevend kunnen doorgroeien, meer impact kunnen maken en jij als ondernemer financiële vrijheid gaat ervaren. 

Op deze website vind je mijn trajecten voor start-ups en ZZP’ers. Want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het krijgen van grip op cijfers. Grip op je cijfers begint niet vanaf een bepaalde omzet. Juist niet. Hoeveel CEO’s van miljoenen bedrijven ik heb horen zeggen “Had ik dit maar eerder geweten…… Dat had me een hoop slapeloze nachten gescheeld”

Als jij al “wat verder bent”, en een team hebt gebouwd dan kun je beter een kijkje nemen op www.marissabonants.nl. Daar vind je mijn aanbod voor scale-ups en MKB bedrijven.

Wat anderen zeggen

nomly

Ontzettend blij met Marissa aan mijn zijde bij het opzetten van mijn start-up. Marissa weet veel, werkt snel en heeft een proactieve houding. Met haar is het niet alleen maar naar saaie Excelsheets staren, maar samen creatief aan de slag om te groeien.
Dus: ben je op zoek naar een financieel strateeg, dan kan ik Marissa van harte aanbevelen.

Nomly

kirsten timmermans

Dit ondernemersjaar was fantastisch, mijn omzet ging door het dak. Met plezier deed ik vele investeringen. Ik had maanden lang niks aan mijn cijfers gedaan. De post en het webinar van Marissa triggerde mij om toch aan de slag te gaan met mijn cijfers. En dat deed pijn. Ik kwam erachter dat mijn kosten bijna gelijk waren aan mijn omzet, zonder dat ik mezelf inkomen had uitgekeerd. Niet per se duurzaam ondernemen. Ik houd van cijfers, ik houd van overzicht, maar toch had ik dit maanden lang ontweken of eigenlijk geen prio gegeven.
Omdat ik graag op lange termijn succes wilde ervaren ben ik in The Money Making Impact School gestapt. Na een maand had ik al zoveel meer grip op mijn cijfers, helderheid in welke investeringen en uitgaven ik beter wel en niet kon doen. En het meeste plezier had ik nog in het uitkeren van mijn eerste paycheck! Zonder daarmee in de problemen te komen met de rest van mijn uitgaven. Ik had niet verwacht dat grip op mijn cijfers, inzicht in de bestemming van geld en korte money meetings mij en mijn business zoveel zou brengen.
Ik kan iedere ondernemer aanraden om zelf te leren een goede CFO te zijn. En dat betekent veel meer dan je cijfertjes in Excel of Moneybird in het goede hokje plaatsen. Wil je slimmer ondernemen, en makkelijker meer geld verdienen? Investeer dan zeker in de Money Making Impact School!

Kirsten Timmermans

cath & co

Dankzij Marissa kreeg ik hele waardevolle inzichten! Niet alleen in mijn financiën in uitgaven, maar vooral hoe ik mijn verdienmodellen en omzetdoelen kan realiseren. Ik merk nu op korte termijn al resultaat en ben het geeft me skillset waar ik mijn hele ondernemers carrière nog profijt van heb!

Cathelijn Paling – Cath&Co.

sanne de groot

Wow, wat een fijn programma is the Money Making Impact School! Ik had 0 grip op mijn cijfers en ben vooral van het geld uitgeven onder het mom van: “Jaaa, nog een cursus! Jaaa, nog een fotoshoot!”. Maar nu weet ik veel beter wat ik kan uitgeven en waaraan om mijn business te laten groeien.
Vooral de winstberekening opende echt mijn ogen. Hoeveel zet ik opzij voor kosten, belasting en buffer? En hoeveel kaartjes moet ik verkopen om break-even te spelen en hoeveel voor winst?
Wat een financiële topper ben jij Maris! Super toegankelijk is alle informatie en ik heb mijn financiën nu staan als een huis om verder op te bouwen!

Sanne de Groot

Maaike Fris Lessons in Harmony

“Een strategische adviessessie met Marissa is een echte aanrader. Ik had een aantal specifieke vragen voor mijn onderneming. Doordat ik vooraf Marissa mijn vragen mocht sturen, konden we tijdens onze afspraak meteen de diepte in gaan en kreeg ik uitgebreid antwoord op deze vragen. Zelf had ik geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen, maar toch kreeg ik het niet helemaal helder. Doordat Marissa me stap voor stap de uitleg gaf die ik nodig had, werd het voor mij duidelijk en dat is waar ik op hoopte! Na onze afspraak ontving ik nog een aantal handige tools waarvan Marissa in onze afspraak zag dat er behoefte aan was. Het contact was prettig en de communicatie en uitleg duidelijk. Ze neemt echt de tijd voor je. Aanrader!”

– Maaike Fris, Lessons in Harmony

healthsome.nl

Mijn samenwerking met jou levert me vooral veel rust op. Het feit dat er altijd iemand is bij wie ik al mijn vragen kan stellen (waarbij niks te gek is en ik me nooit dom voel), zorgt ervoor dat ik veel meer vertrouwen heb in mijn administratie en mijn eigen handelingen. Daarnaast is het fijn om iemand te hebben die ook lekker out of the box kan meedenken. Die twee samen zorgen er dan ook echt voor dat ik je aanraad aan iedereen die af en toe stoeit met hun boekhouding, die vragen hebben die nergens anders beantwoord lijken te worden (of wat te veel moeite kost, ik bedoel, zo eerlijk ben ik ook…) én voor degenen die het fijn vinden om zo nu en dan even te sparren over je business!

Savannah – Healthsome.nl

tessa de vries

The Money Making Impact School is alles wat ik er van verwachtte en nog veel meer. Want wow: Ik wist eigenlijk niet eens dat er zoveel bij de financiën van mijn bedrijf kwam kijken.
Ik heb zelf in mijn opleiding tot ondernemer redelijk wat meegekregen over boekhouden en financiële keuzes, maar deze training heeft écht toegevoegde waarde geleverd. Marissa gaat heel duidelijk en uitgebreid in op alles wat met de financiën van jouw bedrijf te maken heeft. Van jouw money mindset en prijsberekening tot aan een winstplan en salarisberekening. Dingen die ik als business coach ook mega interessant vond om vanuit een andere hoek te horen. De modules die ik vooral interessant vond, gingen over de profit first methode en evalueren, reflecteren en bijsturen. Ik weet nu hoe ik mijn geldstromen goed kan beheren en ik heb meer inzicht in mijn financiën. Zeker een aanrader voor iedereen voor wie cijfers en getallen binnen zijn/haar onderneming nog als een blinde vlek voelen. Dit gaat je helpen! Dankjewel Marissa voor je fijne en duidelijke training.

Tessa de Vries

tototè.studio

Tototè.Studio heeft een cursus bij de Money Mate gevolgd, wat heeft geresulteerd in meer en een beter zakelijk financieel inzicht en een duidelijke financiële forecast/doelen voor 2021 om mee aan de slag te gaan. Dank je wel Marissa!

Laurel Bodenhorst Meyer – Tototè.Studio

leonore in 't hout

De training van Marissa is kwalitatief erg goed en direct praktisch toepasbaar. Omdat de modules verdeeld zijn over de weken, kun je per week een bepaald onderwerp toepassen in je bedrijf en groei je zo vanzelf in het concept van het winstmodel. Met behulp van duidelijke uitleg, tools en dashboards maak je je eigen maatwerk winstplan. Heel inzichtelijk en motiverend. Door het winstplan toe te passen en door de evaluatiemomenten te implementeren, zorg ik ervoor dat mijn omzet en winstgevendheid sterk toegenomen zijn. Bovendien geeft het mij veel inzicht en overzicht, zodat ik in controle ben. Helaas liep ik vanwege de lockdown wat achter op het programma, maar gelukkig heb ik het op mijn eigen tijd weer in kunnen halen. Het is dus een training die heel erg waardevol is, maar je moet wel bereid zijn om de tijd en energie erin te steken om alles toe te passen in je bedrijf. Alleen de filmpjes kijken is echt niet genoeg. Een cursus voor doeners dus 😉

Leonore in ’t Hout

iqi design

Onlangs ben ik gestart met mijn eigen onderneming in branding en fotografie. Ik onderneem nu nog parttime. Ik heb de intentie om mijn bedrijf te laten groeien met als doel fulltime te ondernemen en daar een salaris uit te kunnen halen waar ik van kan leven. Echter had ik nul inzichten in het financiële stuk. Boekhouding en cijfers heb ik geen kaas van gegeten. Ik volg nu de cursus van Marissa en wat brengt mij dat enorm veel waarde! Ik ben nog niet klaar met de cursus, maar nu al enorm tevreden. Ik heb ineens een overzicht in wat er binnenkomt en wat eruit gaat en aan de hand daarvan kan ik voor mezelf veel realistischere prijzen vragen en durf ik daar ook achter te staan. Ik kan deze cursus echt aanraden.

Danique – Iqi Design

marre smit

Toffe cursus bij The Money Mate gedaan. Het winstplan dat in de cursus zit was een giga eye opener!

Marre Smit

kadeco

We zijn enorm tevreden dat we via The Webshop Success Hub bij The Money Mate terecht gekomen zijn. Dankzij Lina van TWSH hadden we al enkele goed lopende advertenties opgezet, maar ik bleef met het gevoel zitten of deze wel rendabel genoeg waren en wat nu eigenlijk mijn budget was dat ik kon uitgeven. Aan de hand van onze cijfers heeft Marissa, van The Money Mate een zeer duidelijk overzicht gemaakt! Wat moeten we uit een advertentie halen om uit de kosten te geraken? Vanaf wanneer is een advertentie écht succesvol? Welk budget kan er maandelijks best gespendeerd worden aan marketing? Op al mijn vragen kreeg ik een antwoord! Ik kan het dus zeker aanbevelen om met deze twee dames samen te werken! Ze zijn een perfecte aanvulling van elkaar!

Karlijn Poel – Kadeco

eline the brand movement

Dankzij Marissa heb ik een veel beter financieel overzicht en weet ik waar ik naartoe moet om mijn financiële doelen te behalen! Thanks voor de leuke en leerzame samenwerking!

Eline – The Brand Movement

Personaliseer je donut

Als start van de strategische adviessessie heeft Marissa een waardevol en super overzichtelijke analyse gemaakt van mijn omzet en kosten. In deze weergave snapte ik de stijgende lijn in het winstpercentage. Ik kan een sessie dan ook aan elke ondernemer aanraden die nu geen 100% duidelijk beeld heeft over de financiën van zijn/haar bedrijf. Het was fijn dat alles duidelijk en zonder te veel vaktermen werd uitgelegd. In heldere taal waardoor ook mensen met weinig verstand van de financiële kant van het ondernemen het begrijpen. Mijn financiën zijn opeens een stuk leuker geworden en ik heb zin om met de tips mijn boekhoudsysteem optimaal te gaan inrichten.

Charlotte – Personaliseerjedonut.nl

mark schapelhouman

Ik heb de hulp van Marissa van The Money Mate ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. De strategische adviessessie heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!

Mark Schapelhouman

wendy stolp kauwsieraden

Met dank aan Marissa van The Money Mate heb ik nu veel meer inzicht in mijn cijfers. Ik weet welk budget ik uit kan geven aan adverteren, en hoe ik uit moet rekenen of de advertenties ook daadwerkelijk wat opleveren.
Daarnaast weet ik nu welke producten de meeste winst opleveren, en welke producten niet.
Ik heb nu veel meer grip op mijn financiën en kan een beter plan maken voor de toekomst.

Wendy Stolp

Sanne Terweij Insane Productions

Een strategische adviessessie met Marissa heeft me veel opgeleverd. Sowieso is haar energie aanstekelijk om weer meer met mijn financiën te gaan doen. De analyse die Marissa heeft gemaakt op mijn huidige cijfers was concreet en verhelderend. Een birds eye view op mijn tarieven en voorwaarden en even sparren met iemand van buiten mijn eigen branche was gaf overzicht en een kader. Ik heb nu meer duidelijk over de verdeling van mijn inkomsten, kan mijn boekhoudprogramma Yuki nog beter gebruiken, ga mezelf weer structureel loon uitbetalen en beter letten op de te verdienen marges. Deze sessie is een aanrader voor iedereen die meer doet dan alleen zijn/haar uren factureert en ook werk aanneemt voor een vaste aanneemsom.

Sanne Terweij – Insane Productions

annick van der peet

Samenwerken met Marissa heeft mij zoveel meer inzicht gegeven in mijn administratie en de verschillende kosten die ik maak. Marissa kwam met tips en inzichten waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht. Met haar hulp kan ik het grootste deel van mijn boekhouding helemaal zelf doen! En stiekem vind ik het nog best leuk. De adviezen die Marissa geeft zijn heel waardevol. Voor mij zat de meeste waarde nog wel in het feit dat ze heel geduldig is en alles uitlegt op een manier die makkelijk te begrijpen is. Ze reageert super snel. Heel fijn als je net midden in je boekhouding bent gedoken en vastloopt.  Verder is de prijs-kwaliteit verhouding super. Aanrader!

Annick van der Peet – More Than Wrds

melissa de handcoach

Ik had Marissa haar hulp ingeschakeld, omdat ik voor 2020 eens goed mijn financiële boekhouding op orde wilde brengen. Marissa denkt fijn mee en legt ook dingen in begrijpelijke taal uit. Ineens kreeg ik zowaar zin om met mijn financiën aan de slag te gaan!

Melissa Kamstra – De handcoach

myrthe polman

Marissa heeft me super goed geholpen met de financiële en fiscale vragen die ik had. Ze nam de tijd en legde de antwoorden goed uit. Fijn om met haar te kunnen sparren! Ze overtrof mijn verwachtingen. Naast mijn vragen beantwoorden, gaf ze me ook nog wat extra tips waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Ik raad haar zeker aan, ze weet veel.

Myrthe Polman – Create & Elevate

lonneke noordeloos

Ontzettend blij met Marissa als Registeraccountant! Ze reageert snel, is super behulpzaam en doet ontzettend netjes haar werk. Zo heeft ze voor 2019 een ontzettend fijne, overzichtelijke jaarrekening voor mij opgesteld. Top om het jaar mee af te sluiten! Ik hoop nog heel lang met haar te kunnen werken.

Lonneke Noordeloos – Branding & fotografie 

Hulp nodig met jouw financiën?

The Money Mate helpt je bij het opstellen van de juiste strategieën én het maken van financiële keuzes. Om zo uiteindelijk een verschil te kunnen maken met je cijfers en in een korte tijd te groeien met jouw bedrijf of organisatie. 

Ben je ondernemer en kun je wel wat extra hulp gebruiken bij jouw cijfers? Twijfel je bij het opstellen van haalbare omzet- en winstdoelen? Of wil je op een effectieve manier méér geld verdienen met jouw bedrijf? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in door het onderstaande formulier in te vullen.