fbpx

Financiële transformatie

Een financiële transformatie naar een winstgevender en professioneel bedrijf, dat is wat je te wachten staat bij het totaalpakket van The Money Mate.

In dit pakket gaan we er vanuit dat je administratie op orde is. Ben je opzoek naar een boekhouder die de boekhouding voor je overneemt en structureert? We helpen je graag verder met de financiële basis om vanuit daar te groeien naar een winstgevend en professioneel bedrijf. 

Herken jij dit?

 • Jouw bedrijf groeit harder dan jouw financiële kennis. De financiële vraagstukken die jij tegenkomt worden steeds complexer.
 • Jij voelt dat de tijd van puur investeren in de beginfase voorbij is. Jij wil echt een professioneel en winstgevend bedrijf: processen standaardiseren en professionaliseren, uitbesteden, je team laten aanhaken bij jouw (financiële) strategie en slimme keuzes maken.
 • Je wil snel inzicht en met 1 druk op de knop weten hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. De realiteit is dat je geen wegwijs kunt in je boekhoudprogramma en alle excelsheets steeds onoverzichtelijker, complexer en foutgevoeliger worden.
 • Je verdiept je in (online) informatie, maar komt niet echt verder. Jij hebt specifieke vragen en echt behoefte aan een sparringspartner met verstand van zaken. Juist op momenten tussendoor. Jij wil snel kunnen schakelen en de financiële beslissingen die je in deze fase maakt kun je niet meer alleen baseren op je onderbuik gevoel.
 • Jij hebt een blinde vlek ontwikkelt voor de winstkansen en winstlekken in je organisatie. Jij krijgt de vinger niet meer op de zere plek terwijl jij nog niet het resultaat behaalt wat je zou willen.
 • Je stelt een budget op, maar eigenlijk kijk je er daarna niet meer naar of de werkelijkheid is totaal anders. Je mist een realistisch winstplan om écht je doelen te behalen en je winst te optimaliseren.
registeraccountant

Klaar voor een écht professioneel bedrijf?

Wat een traject jou gaat brengen?

 • Alle ingrediënten om jouw bedrijf next level te brengen. Het specifieke recept wordt volledig afgestemd op jouw bedrijf. Gegarandeerd meer grip op jouw cijfers, verbetering cashflow en nettowinst.

 

 • Meer focus op de juiste (financiële) zaken in je bedrijf. Financieel weet jij wat de winstkansen zijn, waar er onnodig geld weglekt en sta jij helemaal achter je prijzen. Resultaat: meer focus op klanten, strategie en ondernemen en vooral meer (financiële) rust en vertrouwen.

 

 • Twijfelen of lang zaken naar antwoorden op financiële vragen is verleden tijd. Je kunt meteen weer verder.

 

 • Meten = weten. Beslissingen worden onderbouwt met cijfers. Jouw bedrijf groeit sneller en transformeert naar professioneel en winstgevend. 
groeiplan

Wat zijn de pijlers voor financieel succes?

Financieel succes
 • Stap 1: Nulmeting

De nulmeting bestaat uit twee delen. Met een scherpe en kritische objectieve blik duik ik de cijfers van jouw bedrijf in. Waar zitten de kansen? Wat zijn de quick-wins en waar lekt er onnodig geld weg? De nulmeting laat ook jou even stilstaan. Wat zijn nu de grooste financiële frustraties en waar zou je heen willen?

 • Stap 2: Een sterk financieel plan

Met een sterk financieel strategisch plan krijgen je cijfers richting en weet je welke stappen jij en je bedrijf moeten zetten om de financiële doelen te behalen.

 • Stap 3: Datadashboard

Op basis van de nulmeting, de geïdentificeerde focuspunten en het financiële plan wordt er een maatwerk dashboard opgesteld welke wordt gekoppeld aan jouw boekhouding. Zo heb jij altijd met 1 druk op de knop inzicht in jouw cijfers en de werkelijkheid ten opzichte van het plan.

 • Stap 4: Meten, analyseren, evalueren, bijschaven, doen en doorgaan

En nu hoor ik je denken…en daarna? Hoe blijf je in de actiemodus en houd je continu grip op je cijfers? We spreken elkaar elke twee weken en evalueren waar je staat. We pakken samen de financiële vraagstukken op; prijzen, marges, hoeveel verkopen je nodig hebt voor break-even, investeringen en cashflow vraagstukken. Zo kun je continue verder, weet je wat je actiepunten zijn en welke stappen je moet zetten om het financiële resultaat te behalen wat jij zo graag wil.

Wat krijg je concreet?

 • 6 maanden persoonlijke begeleiding;
 • Telefonisch of persoonlijk kennismakingsgesprek;
 • Grondige analyse van de huidige financiële situatie (nulmeting) incl. advies;
 • Persoonlijk financieel dashboard (maatwerk);
 • Live-meeting (2×90 minuten) waar we de cijfers, pijnpunten en kansen van jouw bedrijf omzetten in een sterk financieel plan;
 • 12 calls van 45 minuten voor sturing en advies;
 • Elke meeting wordt jouw persoonlijke dashboard geanalyseerd;
 • Hierin wordt specifieke aandacht besteed aan de opgestelde doelen, financiële indicatoren, trends, cashflow etc;
 • Overzicht met de belangrijkste actiepunten;
 • E-mailtoegang (op werkdagen binnen 24 uur antwoord);
 • Exclusieve bonussen, toegang tot masterclasses en mijn netwerk aan experts;
 • Een volledige financiële transformatie van je business;

In januari 2021 heb ik weer ruimte voor bedrijven om deel te nemen aan de Financiële transformatie. We kunnen wel vast onderzoeken of er een match is en ik jullie bedrijf kan helpen. 

Investering: €4600 euro ex btw (of 3x 1550 euro of 6x 790 euro)

Wat anderen zeggen

GAUGE81

Marissa kwam bij ons binnen om een moment dan onze financiën ons boven het hoofd gegroeid waren. Ze heeft met enorm veel vakkennis, geduld en teamspirit onze hele financiën op orde gekregen. We zijn Marissa zeer dankbaar en hebben direct na het afronden van haar initiële opdracht besloten onze samenwerking te verlengen.
Ik heb haar leren kennen als een zeer harde werker met veel vakkennis, oog voor detail, uitstekende excel vaardigheden en volledig begrip van de verschillende accounting programma’s. Daarnaast is ze integer en kan zeer goed in een team werken. Ze begreep direct de problematiek en had snel een oplossing paraat – ook met onze interne systemen raakte ze zeer snel vertrouwd. Ze is volhoudend, bijt zich vast in de casus en geeft niet op tot er een oplossing is.
Marissa heeft onze financiën opgeschoond en inzichtelijk gemaakt. Met een duidelijke forecasting heeft ze rust geschept in onze bedrijfsvoering. Marissa is in korte tijd een waardevol onderdeel van ons team geworden en ik kan Marissa dan ook van harte aanraden.

Monika Silva – Gauge81

Kassl Editions

Marissa, hierbij wil ik je bedanken voor je input bij KASSL. In een kort tijdsbestek heb ik door jou de slagen kunnen maken die ik nodig had en waarmee ik klaar ben voor vragen/antwoorden van aandeelhouders/stakeholders maar vooral voor mijzelf om duidelijk inzichtelijk te hebben hoe de cashflow er komende periode uit zal gaan zien.Ik zou je aan iedereen aanraden en hoop dat je nauw betrokken blijft bij KASSL!

Charlotte Schreuder – KASSL Editions

Ik heb de hulp van Marissa van The Money Mate ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. Samenwerken met Marissa heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!

Mark Schapelhouman

FAQ

De meest gestelde vragen op een rijtje:

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk is mijn administratie een grote rommel. Kan ik deelnemen aan je programma?

Ten eerste is het heel goed dat je hier eerlijk over bent. Hoe eerlijker, hoe beter. En geloof me, je bent niet de eerste die het heeft laten verslonzen en vast ook niet de ergste. Voor het traject Financiële transformatie is het van belang dat je administratie is bijgewerkt. Afhankelijk van de situatie van jouw administratie bepalen we eerst een voortraject met mijn team van boekhouders. We kunnen vaak snel stappen zetten en orde scheppen in de chaos. 

Ik verkoop een fysiek product online of in een winkel, ben ik wel geschikt voor The Money Mate?

Absoluut! Juist dan is het super geschikt voor je. Als je inkoopt en te maken hebt met voorraadbeheer is er nóg meer data om te analyseren en winstkansen te ontdekken en te gaan benutten.

In welk opzicht is The Money Mate anders dan een boekhouder?

Een boekhouder verwerkt de administratie en (soms) de belastingaangiften. Ik richt me vooral op financieel strategisch advies. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van jouw cijfers, winstkansen en winstlekken in kaart brengen, het opstellen van financiële doelstelling en concretere stappenplannen om die doelen te behalen. 

Kun je met iedere boekhoudsoftware overweg?

Ik kan met vrijwel alle gangbare boekhoudsystemen overweg. Denk aan Jortt, Moneybird, Moneymonk, E-boekhouding en Yuki. Voor het maken van dashboard en het analyseren van data werken we in Visionplanner, Google Datastudios of PowerBI (afhankelijk van de hoeveelheid data).  

Kan ik mijn hele boekhouding aan jou uitbesteden?

Mocht je extra hulp willen inschakelen van een boekhouder, dan heb ik aantal vaste boekhouders waarmee ik graag samenwerk. Neem contact op voor een prijsindicatie.

Ik maak nog niet zoveel winst, is het nodig om The Money Mate in te schakelen?

Zoek je hulp bij je financiën maar maak je nu nauwelijks winst, dan plan ik een gesprek in om te kijken of je aan de minimale eisen voldoet. Zo weten we allebei precies waar we aan toe zijn. Als ik je niet kan helpen dan geef ik dat altijd aan. Ik houd van eerlijkheid. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

Ik heb een andere vraag.

Staat je vraag er niet bij? Vraag een gratis en vrijblijvende call met mij aan , stuur een mail naar info@themoneymate.nl of vul het contact formulier in. Samen zullen we dan doornemen of en hoe ik jou kan helpen. Ik doorzie snel jouw mogelijkheden en zal je eerlijk aangeven wat jij kunt doen om stappen te zetten maar ook als ik je niet kan helpen.

Weten wat jouw bedrijf écht nodig heeft?

Neem direct contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens onze samenwerking altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen winstgevende beslissingen. Spreek ik je snel?