Wat móét je met al die cijfers?

De juiste financiële basis om écht geld te verdienen

Herken jij dit?

Met jouw motivatie, product en verkooptechniek zit het wel goed maar over jouw financiën ben minder zelfverzekerd. Als je eerlijk bent heb je eigenlijk geen idee waar de winstkansen van jouw onderneming zitten, waar er onnodig winst weglekt en hoe je strategisch kunt doorgroeien. 

In het begin kon je het allemaal nog wel overzien, maar nu je snel groeit raak je het financiële overzicht kwijt. De prijzen die je vraagt klonken wel goed, maar als iemand je vraagt hoeveel winst je maakt treden er al snel vraagtekens op. Wat móét je met al die cijfers? Ook heb je geen idee of je alles uit de belastingvoordelen haalt en het vertrouwen om een grote investering te doen is nauwelijks aanwezig. Wat kost het nou eigenlijk precies om jouw product te produceren en hoeveel moet je verkopen voor een passend salaris? En wat verandert er binnen jouw bedrijf nu je (steeds meer) wil gaan uitbesteden? Herkenbaar? Dan kan ik je vertellen dat jouw financiële fundering een make-over nodig heeft!

financieel adviseur

Financieel inzicht is de basis van een winstgevend, groeiend en leuk bedrijf. Je houdt meer geld, energie én tijd over. Daar wil je toch zo snel mogelijk naartoe?

Zo snel mogelijk aan het roer van je eigen financiën

Groeien met jouw bedrijf begint bij financiële zekerheid, maar het regelen van de financiën is voor veel ondernemers lastig. Nóg lastiger is het om ervoor te zorgen dat de cijfers in jouw voordeel kunnen werken. En als er iets is dat ik heb geleerd, na jarenlang als registeraccountant gewerkt te hebben, dan is het dat er niet één gouden formule bestaat om snel veel winst te maken. Gelukkig is er wél een manier om jouw bedrijf de juiste boost te geven. En die manier ligt verborgen in jouw cijfers.

In jouw cijfers vind je de informatie om je bedrijf naar een next level te tillen. Ik ga jou helpen met het inzichtelijk maken van die cijfers. Want weet jij bijvoorbeeld hoeveel je achter de hand moet houden voor de belastingdienst, of wat jouw minimale aantal verkopen moeten zijn om je kosten te dekken? Wat kost het nou precies om een product te produceren en hoeveel verkopen heb je nodig om quitte te spelen? Heb je te maken met dit soort problemen, dan kan ik je vertellen dat jouw financiële fundering een make-over nodig heeft! Aan de hand van zorgvuldig opgestelde programma’s leer ik je alle financiële in’s en out’s op een manier die voor jou werkt. En als ervaringsdeskundige analyseer ik ook met plezier jouw cijfers zodat winstkansen tot bloei komen en winstlekken worden gedicht. 

Werk met Marissa Bonants:

Ga een samenwerking aan en ga voor meer grip op je cijfers, financiële rust en winst.

The Money Making Impact School

Het online groepstraject, mét persoonlijke aandacht, coaching en advies, waarin jij jouw financiële fundament legt. Hat traject waarin jij o.a. leert om financiële doelen te stellen, een winstplan te maken, je prijzen te bepalen en te sturen op cijfers. De combinatie van online modules, persoonlijke coaching in groepsvorm en expert masterclasses zijn het ingrediënt om van doelen stellen naar doelen halen te gaan en gegarandeerd meer financieel inzicht, winst en financiële rust te verkrijgen.

Financiële transformatie

Het 1-1 VIP advies en coaching traject waarin we jouw lopende bedrijf omvormen tot een professioneel en winstgevend bedrijf. Een scherpe nulmeting, een sterk en strategisch financieel plan, een maatwerk dashboard en continue sturing en advies zorgt voor gegarandeerd meer winst, betere marges en een rotsvast vertrouwen bij het maken van de (steeds grotere) financiële beslissingen. Dit traject is enkel voor ondernemers met >30K omzet per maand en na een persoonlijke kennismaking.

Wat anderen zeggen

nomly

Ontzettend blij met Marissa aan mijn zijde bij het opzetten van mijn start-up. Marissa weet veel, werkt snel en heeft een proactieve houding. Met haar is het niet alleen maar naar saaie Excelsheets staren, maar samen creatief aan de slag om te groeien.
Dus: ben je op zoek naar een financieel strateeg, dan kan ik Marissa van harte aanbevelen.

Nomly

kirsten timmermans

Dit ondernemersjaar was fantastisch, mijn omzet ging door het dak. Met plezier deed ik vele investeringen. Ik had maanden lang niks aan mijn cijfers gedaan. De post en het webinar van Marissa triggerde mij om toch aan de slag te gaan met mijn cijfers. En dat deed pijn. Ik kwam erachter dat mijn kosten bijna gelijk waren aan mijn omzet, zonder dat ik mezelf inkomen had uitgekeerd. Niet per se duurzaam ondernemen. Ik houd van cijfers, ik houd van overzicht, maar toch had ik dit maanden lang ontweken of eigenlijk geen prio gegeven.
Omdat ik graag op lange termijn succes wilde ervaren ben ik in The Money Making Impact School gestapt. Na een maand had ik al zoveel meer grip op mijn cijfers, helderheid in welke investeringen en uitgaven ik beter wel en niet kon doen. En het meeste plezier had ik nog in het uitkeren van mijn eerste paycheck! Zonder daarmee in de problemen te komen met de rest van mijn uitgaven. Ik had niet verwacht dat grip op mijn cijfers, inzicht in de bestemming van geld en korte money meetings mij en mijn business zoveel zou brengen.
Ik kan iedere ondernemer aanraden om zelf te leren een goede CFO te zijn. En dat betekent veel meer dan je cijfertjes in Excel of Moneybird in het goede hokje plaatsen. Wil je slimmer ondernemen, en makkelijker meer geld verdienen? Investeer dan zeker in de Money Making Impact School!

Kirsten Timmermans

cath & co

Dankzij Marissa kreeg ik hele waardevolle inzichten! Niet alleen in mijn financiën in uitgaven, maar vooral hoe ik mijn verdienmodellen en omzetdoelen kan realiseren. Ik merk nu op korte termijn al resultaat en ben het geeft me skillset waar ik mijn hele ondernemers carrière nog profijt van heb!

Cathelijn Paling – Cath&Co.

sanne de groot

Wow, wat een fijn programma is the Money Making Impact School! Ik had 0 grip op mijn cijfers en ben vooral van het geld uitgeven onder het mom van: “Jaaa, nog een cursus! Jaaa, nog een fotoshoot!”. Maar nu weet ik veel beter wat ik kan uitgeven en waaraan om mijn business te laten groeien.
Vooral de winstberekening opende echt mijn ogen. Hoeveel zet ik opzij voor kosten, belasting en buffer? En hoeveel kaartjes moet ik verkopen om break-even te spelen en hoeveel voor winst?
Wat een financiële topper ben jij Maris! Super toegankelijk is alle informatie en ik heb mijn financiën nu staan als een huis om verder op te bouwen!

Sanne de Groot

Maaike Fris Lessons in Harmony

“Een strategische adviessessie met Marissa is een echte aanrader. Ik had een aantal specifieke vragen voor mijn onderneming. Doordat ik vooraf Marissa mijn vragen mocht sturen, konden we tijdens onze afspraak meteen de diepte in gaan en kreeg ik uitgebreid antwoord op deze vragen. Zelf had ik geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen, maar toch kreeg ik het niet helemaal helder. Doordat Marissa me stap voor stap de uitleg gaf die ik nodig had, werd het voor mij duidelijk en dat is waar ik op hoopte! Na onze afspraak ontving ik nog een aantal handige tools waarvan Marissa in onze afspraak zag dat er behoefte aan was. Het contact was prettig en de communicatie en uitleg duidelijk. Ze neemt echt de tijd voor je. Aanrader!”

– Maaike Fris, Lessons in Harmony

healthsome.nl

Mijn samenwerking met jou levert me vooral veel rust op. Het feit dat er altijd iemand is bij wie ik al mijn vragen kan stellen (waarbij niks te gek is en ik me nooit dom voel), zorgt ervoor dat ik veel meer vertrouwen heb in mijn administratie en mijn eigen handelingen. Daarnaast is het fijn om iemand te hebben die ook lekker out of the box kan meedenken. Die twee samen zorgen er dan ook echt voor dat ik je aanraad aan iedereen die af en toe stoeit met hun boekhouding, die vragen hebben die nergens anders beantwoord lijken te worden (of wat te veel moeite kost, ik bedoel, zo eerlijk ben ik ook…) én voor degenen die het fijn vinden om zo nu en dan even te sparren over je business!

Savannah – Healthsome.nl

tessa de vries

The Money Making Impact School is alles wat ik er van verwachtte en nog veel meer. Want wow: Ik wist eigenlijk niet eens dat er zoveel bij de financiën van mijn bedrijf kwam kijken.
Ik heb zelf in mijn opleiding tot ondernemer redelijk wat meegekregen over boekhouden en financiële keuzes, maar deze training heeft écht toegevoegde waarde geleverd. Marissa gaat heel duidelijk en uitgebreid in op alles wat met de financiën van jouw bedrijf te maken heeft. Van jouw money mindset en prijsberekening tot aan een winstplan en salarisberekening. Dingen die ik als business coach ook mega interessant vond om vanuit een andere hoek te horen. De modules die ik vooral interessant vond, gingen over de profit first methode en evalueren, reflecteren en bijsturen. Ik weet nu hoe ik mijn geldstromen goed kan beheren en ik heb meer inzicht in mijn financiën. Zeker een aanrader voor iedereen voor wie cijfers en getallen binnen zijn/haar onderneming nog als een blinde vlek voelen. Dit gaat je helpen! Dankjewel Marissa voor je fijne en duidelijke training.

Tessa de Vries

tototè.studio

Tototè.Studio heeft een cursus bij de Money Mate gevolgd, wat heeft geresulteerd in meer en een beter zakelijk financieel inzicht en een duidelijke financiële forecast/doelen voor 2021 om mee aan de slag te gaan. Dank je wel Marissa!

Laurel Bodenhorst Meyer – Tototè.Studio

leonore in 't hout

De training van Marissa is kwalitatief erg goed en direct praktisch toepasbaar. Omdat de modules verdeeld zijn over de weken, kun je per week een bepaald onderwerp toepassen in je bedrijf en groei je zo vanzelf in het concept van het winstmodel. Met behulp van duidelijke uitleg, tools en dashboards maak je je eigen maatwerk winstplan. Heel inzichtelijk en motiverend. Door het winstplan toe te passen en door de evaluatiemomenten te implementeren, zorg ik ervoor dat mijn omzet en winstgevendheid sterk toegenomen zijn. Bovendien geeft het mij veel inzicht en overzicht, zodat ik in controle ben. Helaas liep ik vanwege de lockdown wat achter op het programma, maar gelukkig heb ik het op mijn eigen tijd weer in kunnen halen. Het is dus een training die heel erg waardevol is, maar je moet wel bereid zijn om de tijd en energie erin te steken om alles toe te passen in je bedrijf. Alleen de filmpjes kijken is echt niet genoeg. Een cursus voor doeners dus 😉

Leonore in ’t Hout

iqi design

Onlangs ben ik gestart met mijn eigen onderneming in branding en fotografie. Ik onderneem nu nog parttime. Ik heb de intentie om mijn bedrijf te laten groeien met als doel fulltime te ondernemen en daar een salaris uit te kunnen halen waar ik van kan leven. Echter had ik nul inzichten in het financiële stuk. Boekhouding en cijfers heb ik geen kaas van gegeten. Ik volg nu de cursus van Marissa en wat brengt mij dat enorm veel waarde! Ik ben nog niet klaar met de cursus, maar nu al enorm tevreden. Ik heb ineens een overzicht in wat er binnenkomt en wat eruit gaat en aan de hand daarvan kan ik voor mezelf veel realistischere prijzen vragen en durf ik daar ook achter te staan. Ik kan deze cursus echt aanraden.

Danique – Iqi Design

marre smit

Toffe cursus bij The Money Mate gedaan. Het winstplan dat in de cursus zit was een giga eye opener!

Marre Smit

kadeco

We zijn enorm tevreden dat we via The Webshop Success Hub bij The Money Mate terecht gekomen zijn. Dankzij Lina van TWSH hadden we al enkele goed lopende advertenties opgezet, maar ik bleef met het gevoel zitten of deze wel rendabel genoeg waren en wat nu eigenlijk mijn budget was dat ik kon uitgeven. Aan de hand van onze cijfers heeft Marissa, van The Money Mate een zeer duidelijk overzicht gemaakt! Wat moeten we uit een advertentie halen om uit de kosten te geraken? Vanaf wanneer is een advertentie écht succesvol? Welk budget kan er maandelijks best gespendeerd worden aan marketing? Op al mijn vragen kreeg ik een antwoord! Ik kan het dus zeker aanbevelen om met deze twee dames samen te werken! Ze zijn een perfecte aanvulling van elkaar!

Karlijn Poel – Kadeco

eline the brand movement

Dankzij Marissa heb ik een veel beter financieel overzicht en weet ik waar ik naartoe moet om mijn financiële doelen te behalen! Thanks voor de leuke en leerzame samenwerking!

Eline – The Brand Movement

Personaliseer je donut

Als start van de strategische adviessessie heeft Marissa een waardevol en super overzichtelijke analyse gemaakt van mijn omzet en kosten. In deze weergave snapte ik de stijgende lijn in het winstpercentage. Ik kan een sessie dan ook aan elke ondernemer aanraden die nu geen 100% duidelijk beeld heeft over de financiën van zijn/haar bedrijf. Het was fijn dat alles duidelijk en zonder te veel vaktermen werd uitgelegd. In heldere taal waardoor ook mensen met weinig verstand van de financiële kant van het ondernemen het begrijpen. Mijn financiën zijn opeens een stuk leuker geworden en ik heb zin om met de tips mijn boekhoudsysteem optimaal te gaan inrichten.

Charlotte – Personaliseerjedonut.nl

mark schapelhouman

Ik heb de hulp van Marissa van The Money Mate ingeschakeld omdat ik inzichtelijk wilde krijgen wat de winstmarges waren op mijn producten. Ik wilde beter inzicht hebben om een onderbouwde, winstgevende, keuze te maken op welke niche van producten ik mij wilde richten. De strategische adviessessie heeft mij nieuw inzichten en handige tools gebracht zodat ik nu ook zelf de winstmarges kan bijhouden en hier constant op kan blijven sturen. Het meest waardevolle aan de sessie vond ik om niet alleen naar de inkoopkosten te kijken maar ook naar de kosten voor de voorraadopslag. Dat je soms beter de verkoopprijs kan laten zakken dan iets te lang op voorraad laten liggen vond ik een eye-opener waar ik zeker in de toekomst op ga sturen. Ander waardevol advies was om mijn inkomsten te verdelen over potjes (belasting, salaris, kosten) om zo meer grip te krijgen. Zowel de communicatie vooraf via de mail als tijdens het Zoom gesprek verliep soepel. Bedankt!

Mark Schapelhouman

wendy stolp kauwsieraden

Met dank aan Marissa van The Money Mate heb ik nu veel meer inzicht in mijn cijfers. Ik weet welk budget ik uit kan geven aan adverteren, en hoe ik uit moet rekenen of de advertenties ook daadwerkelijk wat opleveren.
Daarnaast weet ik nu welke producten de meeste winst opleveren, en welke producten niet.
Ik heb nu veel meer grip op mijn financiën en kan een beter plan maken voor de toekomst.

Wendy Stolp

Sanne Terweij Insane Productions

Een strategische adviessessie met Marissa heeft me veel opgeleverd. Sowieso is haar energie aanstekelijk om weer meer met mijn financiën te gaan doen. De analyse die Marissa heeft gemaakt op mijn huidige cijfers was concreet en verhelderend. Een birds eye view op mijn tarieven en voorwaarden en even sparren met iemand van buiten mijn eigen branche was gaf overzicht en een kader. Ik heb nu meer duidelijk over de verdeling van mijn inkomsten, kan mijn boekhoudprogramma Yuki nog beter gebruiken, ga mezelf weer structureel loon uitbetalen en beter letten op de te verdienen marges. Deze sessie is een aanrader voor iedereen die meer doet dan alleen zijn/haar uren factureert en ook werk aanneemt voor een vaste aanneemsom.

Sanne Terweij – Insane Productions

annick van der peet

Samenwerken met Marissa heeft mij zoveel meer inzicht gegeven in mijn administratie en de verschillende kosten die ik maak. Marissa kwam met tips en inzichten waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht. Met haar hulp kan ik het grootste deel van mijn boekhouding helemaal zelf doen! En stiekem vind ik het nog best leuk. De adviezen die Marissa geeft zijn heel waardevol. Voor mij zat de meeste waarde nog wel in het feit dat ze heel geduldig is en alles uitlegt op een manier die makkelijk te begrijpen is. Ze reageert super snel. Heel fijn als je net midden in je boekhouding bent gedoken en vastloopt.  Verder is de prijs-kwaliteit verhouding super. Aanrader!

Annick van der Peet – More Than Wrds

melissa de handcoach

Ik had Marissa haar hulp ingeschakeld, omdat ik voor 2020 eens goed mijn financiële boekhouding op orde wilde brengen. Marissa denkt fijn mee en legt ook dingen in begrijpelijke taal uit. Ineens kreeg ik zowaar zin om met mijn financiën aan de slag te gaan!

Melissa Kamstra – De handcoach

myrthe polman

Marissa heeft me super goed geholpen met de financiële en fiscale vragen die ik had. Ze nam de tijd en legde de antwoorden goed uit. Fijn om met haar te kunnen sparren! Ze overtrof mijn verwachtingen. Naast mijn vragen beantwoorden, gaf ze me ook nog wat extra tips waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Ik raad haar zeker aan, ze weet veel.

Myrthe Polman – Create & Elevate

lonneke noordeloos

Ontzettend blij met Marissa als Registeraccountant! Ze reageert snel, is super behulpzaam en doet ontzettend netjes haar werk. Zo heeft ze voor 2019 een ontzettend fijne, overzichtelijke jaarrekening voor mij opgesteld. Top om het jaar mee af te sluiten! Ik hoop nog heel lang met haar te kunnen werken.

Lonneke Noordeloos – Branding & fotografie 

Je bedrijf laten groeien met The Money Mate

Om winstgevend naar het volgende niveau te kunnen groeien is niets zo belangrijk als inzicht in je cijfers. Zeker wanneer je op het punt staat om belangrijke financiële beslissingen te maken. Inzicht in jouw cijfers zorgt ervoor dat je vol vertrouwen de slimste fiscale en financiële keuzes maakt. Ik laat je zien hoe je jouw bedrijf tot een financieel succes kunt maken.