fbpx

Strategische adviessessie

Als ondernemer komt je vroeg of laat een financieel of fiscaal vraagstuk tegen wat je bezig houdt en wat je niet zomaar weet op te lossen. Dé oplossing voor dit herkenbare probleem is een sparringpartner met verstand van zaken. Iemand die een kritische blik werpt op jouw cijfers, zodat je meteen weer verder kunt. Tijdens de strategiesessie duiken we dieper in het onderwerp waar jij tegenaan loopt. Na de sessie kan jij meteen concreet en vol vertrouwen verder.

Herken jij dit?

 • Je hebt een financieel of fiscaal vraagstuk wat je bezighoudt. Het lukt je niet om het op te lossen, waar je moet beginnen of je bezit niet alle kennis. 
 • Je hebt een lopend bedrijf met klanten en omzet, maar toch houd je onder aan de streep weinig over. De echte oorzaak van het probleem krijg je niet boven water.
 • Je hebt weleens een winstdoel gesteld maar eigenlijk geen idee of het realistisch is en wat je ervoor moet doen om dit te behalen.
financieel adviseur

I got you – je kunt je niet op alles focussen. Het is tijd voor een strategische adviessessie.

Na een strategische adviessessie

 • Heb jij een concreet en helder antwoord op jouw vragen. Een advies zonder wollige termijn of onbeantwoorde vragen.
 • Zijn financiële beslissingen onderbouwt, is twijfel weggenomen en heb jij weer meer rust en vertrouwen.
 • Onderneem jij weer financieel sterk.
 • Heb jij de huidige situatie én het aanwezige (winst)verbeterpotentieel helder in kaart.
 • Heb jij een duidelijk, realistisch en praktisch uivoerbaar financieel plan wat past bij jou en jouw bedrijf.
 • Onderneem jij financieel sterker met meer winst, rust en vertrouwen.

De strategische adviessessie bestaat uit:

 • Vragenlijst vooraf zodat we efficiënt kunnen starten;
 • Onlinekennismakingsgesprek waarin we jouw huidige situatie verder in kaart brengen;
 • Op maat gemaakt adviesrapport door The Money Mate;
 • Online strategiesessie via Zoom of in persoon (2 uur);
 • Overzicht met de belangrijkste actiepunten;
 • Online nabespreking (1 uur). 

 

Eenmalige investering: €450,-*

Programma en investering zijn richtprijzen afhankelijk van jouw situatie. Alle sessies zijn maatwerk. Druk op de JA DIT WIL IK KNOP, vertel me wat je nodig hebt en ik neem contact met je op!

Wat anderen zeggen

Lessons in Harmony

Een strategische adviessessie met Marissa is een echte aanrader. Ik had een aantal specifieke vragen voor mijn onderneming. Doordat ik vooraf Marissa mijn vragen mocht sturen, konden we tijdens onze afspraak meteen de diepte in gaan en kreeg ik uitgebreid antwoord op deze vragen. Zelf had ik geprobeerd om antwoord te krijgen op deze vragen, maar toch kreeg ik het niet helemaal helder. Doordat Marissa me stap voor stap de uitleg gaf die ik nodig had, werd het voor mij duidelijk en dat is waar ik op hoopte! Na onze afspraak ontving ik nog een aantal handige tools waarvan Marissa in onze afspraak zag dat er behoefte aan was. Het contact was prettig en de communicatie en uitleg duidelijk. Ze neemt echt de tijd voor je. Aanrader!”

– Maaike Fris, Lessons in Harmony

More than wrds

“Samenwerken met Marissa heeft mij zoveel meer inzicht gegeven in mijn administratie en de verschillende kosten die ik maak. Marissa kwam met tips en inzichten waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht. Met haar hulp kan ik het grootste deel van mijn boekhouding helemaal zelf doen! En stiekem vind ik het nog best leuk. De adviezen die Marissa geeft zijn heel waardevol. Voor mij zat de meeste waarde nog wel in het feit dat ze heel geduldig is en alles uitlegt op een manier die makkelijk te begrijpen is. Ze reageert super snel. Heel fijn als je net midden in je boekhouding bent gedoken en vastloopt.  Verder is de prijs-kwaliteit verhouding super. Aanrader!

Annick van der Peet, More Than Wrds

Lonneke

“Ontzettend blij met Marissa als Registeraccountant! Ze reageert snel, is super behulpzaam en doet ontzettend netjes haar werk. Zo heeft ze voor 2019 een ontzettend fijne, overzichtelijke jaarrekening voor mij opgesteld. Top om het jaar mee af te sluiten! Ik hoop nog heel lang met haar te kunnen werken.

– Lonneke Noorderloos Fotografie

FAQ

De meest gestelde vragen op een rijtje:

Ik verkoop een fysiek product online of in een winkel, ben ik wel geschikt voor The Money Mate?

Absoluut! Juist dan is het super geschikt voor je. Als je inkoopt en te maken hebt met voorraadbeheer is er nóg meer data om te analyseren en winstkansen te ontdekken en te gaan benutten.

Ik ben pas nét begonnen met ondernemen, kan ik bij jou terecht?

Natuurlijk! Ik help je graag bij het bouwen van een sterke financiële fundering voor jouw bedrijf. Een goed begin is hetzelfde werk. Het pakket ‘Financiële transformatie’ is vooral interessant voor ondernemers die al een paar jaar bezig zijn óf heel hard voorruit gaan, en cijfers hebben die we kunnen analyseren. Als startende ondernemer is een strategiesessie erg geschikt. Dan richten jouw onderneming financieel sterk in zodat je meteen een vliegende start hebt.

Werk je volgens de profit first-methode?

Profit first is een fijne en begrijpelijke werkwijze, maar tevens een werkwijze die niet voor iedereen werkt. Jouw situatie en doelstellingen bepalen welke methode het beste voor jouw onderneming werkt. Profit-first gaat vooral over het verdelen van jouw inkomsten over verschillende potjes (kosten, salaris, belasting, winst). Mijn methode en strategie gaat nóg een stapje verder. Door het optimaal benutten van de kansen binnen jouw bedrijf verlagen we de kosten en verhogen we de inkomsten zodat er ook meer is te verdelen over de verschillende rekeningen.

Ben je ook een business coach?

Nee, ik richt me vooral op de financiële situatie van ondernemers en identificeer aan jouw cijfers winstkansen. De meeste businesscoaches focussen zich meer op de inhoud van het product, de marketing en de sales. Dit programma is daarom ook mogelijk in combinatie met een ander traject bij een businesscoach. Ik spar graag een keer met jouw business coach omdat ik geloof in de kracht van de combinatie.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar eigenlijk is mijn administratie een grote rommel. Kan ik deelnemen aan je programma?

Ten eerste is het heel goed dat je hier eerlijk over bent. Hoe eerlijker, hoe beter. En geloof me, je bent niet de eerste die het heeft laten verslonzen en vast ook niet de ergste. Voor het traject Financiële transformatie is het van belang dat je administratie is bijgewerkt. In de eerste intake kijken we samen wat voor voortraject voor jou passend is. Vaak kunnen we samen, snel en effectief orde scheppen.

Kan ik de investering aftrekken als bedrijfskosten?

Jazeker, de kosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en je kunt de BTW terugvragen.

Kun je met iedere boekhoudsoftware overweg?

Ik kan met vrijwel alle gangbare boekhoudsystemen overweg. Denk aan Jortt, Moneybird, Moneymonk, E-boekhouding en Yuki. Voor het maken van dashboard en het analyseren van data gebruik ik Excel of PowerBI (afhankelijk van de hoeveelheid data).

In welk opzicht is The Money Mate anders dan een boekhouder?

Een boekhouder verwerkt de administratie en (soms) de belastingaangiften. Ik richt me vooral op financieel strategisch advies. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van jouw cijfers, winstkansen en winstlekken in kaart brengen, het opstellen van financiële doelstelling en concretere stappenplannen om die doelen te behalen.

Kan ik mijn hele boekhouding aan jou uitbesteden?

Het is de bedoeling dat jij als ondernemer zelf in controle bent van je cijfers. Mocht je extra hulp willen inschakelen van een boekhouder, dan heb ik aantal vaste boekhouders waarmee ik graag samenwerk. Neem contact op voor een prijsindicatie.

Ik maak nog niet zoveel winst, is het nodig om The Money Mate in te schakelen?

Zoek je hulp bij je financiën maar maak je nu nauwelijks winst, dan plan ik een gesprek in om te kijken of je aan de minimale eisen voldoet. Zo weten we allebei precies waar we aan toe zijn. Als ik je niet kan helpen dan geef ik dat altijd aan. Ik houd van eerlijkheid. Aan het intakegesprek zijn geen kosten verbonden.

Waar kan ik The Money Mate vinden?

Ik werk voornamelijk online of in Amsterdam en omstreken. Afspreken op een andere locatie in Nederland is mogelijk in overleg.

Ik heb een andere vraag.

Staat je vraag er niet bij? Vraag een gratis en vrijblijvende call met mij aan , stuur een mail naar info@themoneymate.nl of vul het contact formulier in. Samen zullen we dan doornemen of en hoe ik jou kan helpen. Ik doorzie snel jouw mogelijkheden en zal je eerlijk aangeven wat jij kunt doen om stappen te zetten maar ook als ik je niet kan helpen.

Weten wat jouw bedrijf écht nodig heeft?

Neem direct contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens onze samenwerking altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen winstgevende beslissingen. Spreek ik je snel?