fbpx

CFO FOR A DAY: Persoonlijke financiële hulp en advies op maat

Heb jij een snelgroeiend bedrijf maar nog geen vaste CFO in dienst? Merk je dat jouw cijferkennis je bedrijfsgroei niet kan bijbenen en heb je behoefte aan een financiële sparringpartner die graag haar handen uit de mouwen steekt om samen met jou en je team echte financiële successen te realiseren?

Hieronder vind je wat voorbeelden van vraagstukken waar ik mijn klanten bij help.

Wat gaat een samenwerking jou opleveren?

Optimaliseren van systemen en de controle omgeving

Ben jij een ondernemer en ben jij jouw administratie begonnen in Excel of in een eenvoudig boekhoudsysteem, maar is jouw onderneming zich verder aan het ontwikkelen richting meerdere systemen? Dan wil je natuurlijk dat deze naadloos op elkaar gaan aansluiten, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken.

 

Of is een regelmatig terugkerende gedachte: Ik wil graag overzicht en inzicht, zodat ik sneller en betere financiële beslissingen kan nemen. Of ik zou graag automatische checks en controles inbouwen tussen mijn voorraadadministratie, omzetgrootboek en bank, want dat zou me veel tijd schelen!

 

Ik help jouw onderneming met het verbeteren en optimaliseren van de financiële systemen waarin jij werkt en ik implementeer het ook nog eens graag.

Het verbeteren van het cashflow management en de cashflow

Goed cashflow management is cruciaal in het winstgevend groeien van jouw bedrijf. Ik help je bij het verkrijgen van inzicht in jouw huidige cashflowsituatie en ik bied begeleiding bij hoe jouw bedrijf continu grip kan houden op de actuele cashflowsituatie. Inzicht is één ding, maar actie is het tweede. In een op maat gemaakt cashflowverbeteringstraject verbeteren we de cashflow van jouw bedrijf en tillen we je bedrijf als geheel naar een hoger level.

Hulp en advies bij het opstellen van een financieel plan voor financieringsaanvragen

Of je nu een financieringsaanvraag doet bij een bank of je wilt groeikapitaal ophalen bij een andere investeerder: elke financieringsaanvraag begint met het opstellen van een goed plan. Een financieel plan dat naadloos aansluit op het ondernemersplan. Een goed financieel plan is: goed onderbouwd, cijfermatig juist, consistent en haalbaar. Je wilt immers niet nog fouten in de cijfers ontdekken als jij bij de investeerder aan tafel zit. Ik begeleid bedrijven bij het opstellen van het ondernemersplan en financieel plan (inclusief prognoses, investerings-, liquiditeits- en exploitatiebegrotingen). Daarbij toets ik de plannen op haalbaarheid en volledigheid.

Key Performance Indicators definiëren, monitoren en inzetten in strategisch advies

Elke onderneming heeft unieke Key Performance Indicators (KPI’s) en meten op cijfermatige wijze de prestaties van jouw bedrijf. Je kunt jouw bedrijf optimaal besturen wanneer je KPI’s hebt vastgesteld, die direct aansluiten bij jouw bedrijfsstrategie en visie. Goede KPI’s zijn in één oogopslag zichtbaar door continue informatievoorziening én leveren informatie om het bedrijf te sturen naar succes.

 

Ik help jouw bedrijf met het definiëren van jouw KPI’s, het automatiseren van een KPI dashboard en het omzetten van deze informatie in strategisch advies voor meer winst en groei.

 

Geen zorgen: jij blijft aan het roer staan en neemt de echte beslissingen.

Begeleiding bij de eerste accountantscontrole

Een (eerste) externe accountantscontrole heeft vaak een grote impact op jouw team en bedrijf. Daarom is het wel zo fijn om bij zo’n accountantscontrole precies te weten waar je staat in de situatie. Op basis van mijn ervaring als registeraccountant weet ik exact wat de accountant nodig heeft en wat moet worden opgeleverd. Daarom begeleid ik jouw bedrijf en team graag in de oplevering en communicatie met de accountant, zodat jouw jaarrekeningcontrole sneller en efficiënter kan worden uitgevoerd.

Rapportages en jaarrekeningen

Op een gegeven moment is het moment daar: je bedrijf blijft maar groeien en dat gaat gepaard met het verplicht opstellen en deponeren van een jaarrekening of rapportageverplichting aan de investeerders en de belastingdienst?. Ik kan me voorstellen dat je daar hulp bij kunt gebruiken, dus ik stel graag jouw jaarrekeningen en specifieke rapportageverplichtingen op. Deze documenten voldoen aan alle (wettelijke) eisen van de gebruiker, zoals jouw investeerder.

De stappen voor een op maat gemaakte en resultaatgerichte oplossing

  • Stap 1: Stuur me een bericht of plan meteen een call in. Het is een vrijblijvend gesprek om te verkennen waarbij ik jou zou kunnen helpen, maar ook of wij matchen. Wel zo belangrijk.

 

  • Stap 2: Omdat CFO for a Day-opdrachten een brede scope hebben maken we voorafgaand altijd specifieke afspraken. We concretiseren het doel en de tijdslijn.

 

  • Stap 3: In onze samenwerking is het voor mij het meest belangrijk dat jouw bedrijf de gewenste resultaten behaald. We gaan voor het beste, ik geef je strategisch advies en deel graag alle extra ondernemersmogelijkheden die ik zie. Maar… jij blijft aan het roer staan van jouw onderneming.

Zullen we samen aan de slag gaan?

Het exacte financiële advies dat een bedrijf nodig heeft is natuurlijk afhankelijk van het bedrijf en de strategie van de onderneming. Dat hoef ik jou als ondernemer natuurlijk niet te vertellen. Als CFO for a Day geef ik advies, maar steek ik ook graag, samen met jouw team, mijn handen uit de mouwen om in een mum van tijd de juiste en strategische stappen te kunnen zetten.

Bovenstaande projecten zijn een greep uit de werkzaamheden die ik voor jouw bedrijf kan uitvoeren. Is jouw vraagstuk anders en twijfel je of ik jou erbij kan helpen? Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Mocht jouw maatwerkvraagstuk niet passen bij mijn expertise? Geen zorgen, ik denk dan proactief met je mee of een andere expert in mijn netwerk een betere match is.

Over Marissa

Marissa Bonants is oprichtster van The Money Mate en een groot cijfer-liefhebber. Ze volgde een studie bedrijfseconomie, behaalde haar masterdiploma in accounting en een post-master tot registeraccountant. Waarna ze aan de slag ging bij een groot accountantskantoor op de Zuidas, met klanten als Heineken, AFC Ajax en G-star. Anno 2020 is ze financieel strateeg voor groeiende ondernemers die financieel nóg sterker willen worden.

Weten wat jouw bedrijf écht nodig heeft?

Neem direct contact op en ontdek de kracht van een sterke financiële basis

Geld hoor je optimaal te benutten, niet weg te gooien. Daarom kun je tijdens onze samenwerking altijd rekenen op een eerlijke en ongezouten mening. Omzetkansen worden optimaal benut, onnodige kosten zijn verleden tijd en jij maakt vol vertrouwen winstgevende beslissingen. Spreek ik je snel?